Neuro Linguïstisch Programmeren

Denkkaders en praktische tools voor ieder vakgebied waar communicatie belangrijk is. Communicatie met anderen én met verschillende kanten van jezelf.

De Definitie van NLP.

Als je online zoekt naar 'wat is NLP', dan zul je geheid veel informatie tegen komen. Dat is ook niet verwonderlijk, omdat er momenteel veel stromingen zijn binnen NLP. Alleen in Nederland zijn er meer dan 100 instituten aangesloten bij de NVNLP, en bijna ieder instituut voegt een eigen accent toe.

Welke accenten ook worden toegevoegd, de kern blijft hetzelfde: NLP (Neuro-Linguïstisch Programmeren) bestaat uit inzichten, kennis en vaardigheden op het gebied van communicatie, motivatie, gedrag en verandering.

Neuro

Het deel van het zenuwstelsel (het brein) dat ervaringen verwerkt zoals die worden geregistreerd door onze zintuigen (zien, horen, voelen, ruiken en proeven).

Linguïstisch

Het gebruik van taal en andere niet-verbale communicatiesystemen waarmee we onze neurologische processen coderen, ordenen en betekenis geven.

Programmeren

Het vermogen om onze communicatie met onszelf en met anderen te achterhalen en te benutten om door ons gewenste, specifieke resultaten te bereiken.

Hoe het werkt

Als mens filteren wij continu onze realiteit. NLP brengt persoonlijke ontwikkeling tot stand door inzicht te krijgen in je interne verwerkingsproces. Zo ben je in staat om de wisselwerking tussen je gedachten, gevoelens, overtuigingen en gedragingen op een positieve manier te beïnvloeden. Door bewuster waar te nemen, kunnen we anders en beter kijken naar onze eigen situatie en kunnen we die veranderen.

Bijvoorbeeld door het modelleren van succesvol gedrag van anderen. Stel je eens Iemand voor die goede prestaties levert. Hoe doet die persoon dat toch? Wat zegt die persoon? Wat doet, wat denkt en wat voelt die persoon? Er zijn vaste patronen en technieken waarneembaar die door jou te leren zijn. Als jij je die technieken en modellen eigen maakt, kun je dus ook vergelijkbare goede prestaties leveren.

Met de NLP Practitioner & Coaching behaal je 3 certificaten: De NLP Practitioner, Hypnosis Practitioner en Reiki 1.

Persoonlijke Ontwikkeling

Misschien heb je het wel opgemerkt: we nemen alles waar via onze zintuigen en toch is het zo dat iedereen anders reageert op een zelfde waarneming. Dit is vaak de oorzaak van miscommunicatie.

Effectief communiceren begint bij het begrijpen hoe de mens reageert op de buitenwereld. Sterker, effectief communiceren begint met het begrijpen hoe JIJ reageert op de buitenwereld. Als je namelijk weet hoe jij de wereld waarneemt, kan je er van uit gaan dat het bij de ander ongeveer hetzelfde werkt. Deze kennis kan je gebruiken om jouw omgeving op een positieve manier te beïnvloeden.

SenSolid NLP Opleidingen op SBS6 Teletips.

Wat komt er allemaal aan bod bij een NLP opleiding? SBS6 heeft onlangs een kijkje genomen bij de NLP Practitioner van SenSolid.

*Deze feature is uitgezonden op SBS6 Teletips.

Karel weet de theorie van NLP op een hele heldere, boeiende en duidelijke manier zeer volledig over te brengen. Daarnaast ga je aan de slag met de praktische toepassing van de NLP technieken.

Marianne Vlak-Tijsma. Manager Marketing & Communicatie, abflexkracht.

Gradaties binnen NLP.

Er zijn over het algemeen twee gradaties binnen NLP. Het onderscheid ligt vooral in de verdieping van de materie en technieken.

NLP Practitioner

Een unieke samenstelling van NLP, Hypnotherapie en Reiki. Leer in 8 dagen hoe je gedachten, gevoelens en gedragingen op een positieve manier kan beïnvloeden.

8 dagen achtereenvolgend

Met Reiki en Hypnose

Leven Lang Leren

NLP Master Practitioner

Volledig gericht op het verder ontwikkelen van je coachingsvaardigheden. Beheers geavanceerde technieken uit NLP, Hypnotherapie en Reiki.

9 dagen achtereenvolgend

Verdieping in elke zin van het woord

Leven Lang Leren